Másfélórás buci recept
90 perc
A Másfélórás buci hozzávalói:
- 750 gr liszt
- 1 ek szárított élesztő
- 2,5 tk só
- 500 ml melegvíz
- 100 ml tej
- 1 ek méz
A Másfélórás buci elkészítési módja:
Egy nagy keverőtálban (de tényleg nagy legyen) kimérem a lisztet, hozzákeverem az élesztőt és a sót, egy másik tálban pedig összeöntöm a vizet, tejet és a mézet. A folyékony részleget a száraz részleghez öntöm, és kézzel alaposan összekeverem kb. egy percnyi turkálással. Egy kis liszttel meghintem a massza tetejét, lefedem folpakkal, és másfél órára odaállítom a meleg radiátor mellé. Egy óra múltán bekapcsolom a sütőt 240 fokra, és egy vizzel félig töltött mélyebb tepsit helyezek a sütő aljára. Előveszek két sütőlapot, sütőpapírt szabok rá, és félreteszem. A másfél óra leteltével a nagyra nőtt ragadós tésztát igen-igen erősen lisztezett deszkalapra borítom, kicsit lapítgatom rajta, és egy pizzavágóval nyolc egyenlő részre osztom. Minden részt kétszer meghajtogatok, és a hajtással lefelé a sütőlapokra helyezem. Itt gyorsan kell dolgozni, nem tesz jót a tésztának ha sokat nyomogtajuk, tapicskoljuk. A recept nem írta ugyan, de én a biztonság kedvéért még pihentettem őket kicsit egy konyharuha alatt, de épp csak annyi ideig, ami alatt elmostam a keverőtálat meg az eszközöket, és lepucoltam a deszkát. Ekkor aztán az előmelegített sütőben két részletben kisütöttem a bucikákat mindössze 20 perc alatt.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: sutoczkine, 2008. jan. 15. 13:00
A másfélórás buci elkészítési módja és hozzávalói.