DNK - dagasztás nélküli kenyér recept
50 perc
A DNK - dagasztás nélküli kenyér hozzávalói:
375 g liszt (BL55)
1/2 evőkanál szárított élesztő
1/2 evőkanál só
2 dl melegvíz
1 dl tej
1/2 evőkanál méz
A DNK - dagasztás nélküli kenyér elkészítési módja:
A lisztet összekeverem az élesztővel és a sóval, majd a közepébe beleöntöm a tejet, vizet, mézet. Kézzel összekeverem, egy egy bucit formálok belőle. Jó ragadós lesz, de állítólag ilyennek kell lennie. Egy nagy keverőtálba teszem, jól megszórom liszttel, fóliával letakarom, és langyos helyen 1,5 órát kelesztem. Ezután kiveszem, lisztezett deszkára pakolom, és az alábbi videón (a végefelé) látható módon összehajtom. Majd előszedek egy nagy vaslábost, vagy jénai tálat, és a kenyeret a hajtogatott felével lefelé beleteszem. Így is pihen fél órát, majd mehet a sütőbe. Először lefedve sütöm kb 30-35 percig, majd lekerül a fedő, és további 15-20 percig sütöm, amíg szép barna színe nem lesz
ez felezett adag, de nálunk ennyi fogy általában
Ez tömörebb, nem olyan lyukacsos, mint az eredeti dagasztás nélküli kenyér (az 12 órát kel), mert nincs elég ideje lyukacsosodni. De így is nagyon finom. :)
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 24af5bf008, 2009. szept. 17. 16:55
A dnk - dagasztás nélküli kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.