Bukta AndikaAnyuka módra recept
A Bukta AndikaAnyuka módra hozzávalói:liszt
olaj
élesztő
langyos tej
tojás
cukor
só
Tölteléknek: lekvár, vagy kakaó, vagy nutella, vagy amit szeretnétek.
A Bukta AndikaAnyuka módra elkészítési módja:
Nem írtam mennyiséget, mert én is úgy csinálom, hogy csak rakom bele a dolgokat. A liszthez (kb. 75 dkg liszthez 5 dkg élesztő) hozzáadom szétmorzsolva az élesztőt, majd egy kis, só, egy kis cukor, 1 tojás, olaj (kb. 5-7 evőkanállal), és langyos tejet annyit, hogy jól gyúrható legyen, és a végén ne ragadjon az edény széléhez! Ezután ki kell sodorni nem túl vékonyra, felvágni kockákra, majd minden kocka közepére rakunk a töltelékből, majd összehajtjuk őket, oldalukat begyúrjuk. A tepsibe olajat kell önteni, és ahogy belehelyezed a buktákat, bele kell forgatni a tepsiben lévő olajba, és úgy szorosan egymás mellé helyezzük. Ezután kb. másfél-2 órát letakarva kelni hagyjuk, és utána kb. 15-20 percet sütjük előmelegített sütőben. Jó étvágyat!
Ebből a tésztából kakaóscsigát, és lepényt is lehet készíteni!***
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 97e35043a4, 2009. szept. 8. 14:02
A bukta andikaanyuka módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.