Gizi diós tortája recept
A Gizi diós tortája hozzávalói:A keresztanyámtól kaptam ezt a receptet! Hihetetlen finom!
A Gizi diós tortája elkészítési módja:
4 tojás sárgája 28 dkg kristálycukor 10 evőkanál víz 20 dkg liszt 10 dkg dió 1 sütőpor Ezeket keverd össze, majd a 4 tojás felvert habját is lazán keverd bele. 200 Fokon, kb. 40 percig süsd meg egy kör alakú formában. Két fajta krém készül hozzá: 1. áztass be 10 dkg diót tejbe, majd adjál hozzá: 15 dkg vajat 15 dkg porcukrot. Keverd össze! 2. Ezt a krémet főzni kell!!! 2 és fél dl tej 3 dkg liszt 2 evőkanál kristálycukor Ezeket összefőzöm, majd levéve a tűzhelyről keverjünk bele 1 tojást! Miután a két krém készen van, keverjük össze jól! Ha kihült a tészta, vágjuk ketté, vagy 3 résszé, és kenjük meg, a végén kívülről is kenjük meg a tortát, s díszítsük dióval, vagy valami mással! Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 97e35043a4, 2009. szept. 6. 23:20
A gizi diós tortája elkészítési módja és hozzávalói.