Francia csokoládéhab recept
A Francia csokoládéhab hozzávalói:20 dkg főzőcsokoládé
5 db friss tojás
2 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
5 dkg dió (vagy mazsola)
A Francia csokoládéhab elkészítési módja:
A csokoládét kis darabokra tördeljük, és egy kis lábasba rakjuk, amit egy számmal nagyobb, forró vízzel félig teli lábasba állítunk. Kis hőfokon, időnként megkeverve addig melegítjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Ezek után langyosra hűtjük. Ekkor keverjük bele, egyesével adagolva a tojások sárgáját, majd a kemény habbá vert fehérjét, s lazán a darált vagy apró darabokra tört diót. (Nem tévedés: cukor nem kerül bele.) Mély üvegtálba ill. talpas poharakba vagy mély üvegtányérokba töltjük és egy napra a hűtőszekrénybe tesszük. (Ezalatt a hab összeesik, és ettől sűrűvé válik a krém.) Édes tejszinhabbal koronázva kínáljuk.
Nagyon finom, könnyű édesség!
(Én mindig dupla adagból készítem, mert az is
elfogy.)
Csak jó minőségű csokoládéból érdemes készíteni, ill. a magyar csokoládé ízét egy csapott evőkanál kakaóval érdemes erősíteni.
(Másnap el kell fogyasztani!)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hannaanc, 2009. szept. 6. 15:25
A francia csokoládéhab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.