Sajtos-tojásos melegszendvics, feltét, zöldséges falatkák recept
A Sajtos-tojásos melegszendvics, feltét, zöldséges falatkák hozzávalói:tojás
reszelt sajt
kenyér
só
bors
(egyéb fűszerek, pl. szerecsendió, stb.)
kevés sütőpor
A Sajtos-tojásos melegszendvics, feltét, zöldséges falatkák elkészítési módja:
Az igény szerinti mennyiségű tojásokat kicsit felverjük, fűszerezzük, s a reszelt sajtot belekeverjük. Annyi sajtot, amennyit igényel a tojás, nem túl kemény, kenhető masszát kell, hogy kapjunk. A kenyérszeletek mindkét oldalát nagyon picit megpiritjuk, s ezzel a krémmel kb. 0,5 cm vastagságban megkenjük a szeleteket. A krémnek a kenyér tetején át kell sülnie, s a tetejének nagyon picit meg kell pirulnia. Igy mini grillben, sütőben (rácson) pár perc alatt kitűnő, nagyon finom melegszendvics készithető. Feltétek, zöldséges falatkák készitése szintén ezzel a finom krémmel lehetséges: Sütőben készitem. A tepsit sütőpapirral kipapirozom,picit megolajozom, belerakom a különböző (előre besózott, befűszerezett, lecsurgatott) zöldségszeleteket (pl. cukkini, padlizsán,patisszon, gomba, stb.), s rákenem a fenti krémet. 220 fokon megsütöm. Tetszés szerint szeletelhető. A gombás és a padlizsános a legfinomabb! (szerintem.)
A reszelt sajt egy részét kiválthatjuk egy kis liszttel a zöldséges falatkák esetében.
Ha még finomabbra szeretnénk a zöldséges falatkákat, akkor a pici olajon a zöldségszeleteket
előpiritjuk a sütőben, s ugy öntjük le a krémmel, s
készitjük el készre.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: hannaanc, 2009. aug. 8. 14:03
A sajtos-tojásos melegszendvics, feltét, zöldséges falatkák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.