Zabpelyhes-mézes őzgerinc recept
A Zabpelyhes-mézes őzgerinc hozzávalói:10 dkg zabpehely
2,5 dl tej
2 tojás
12,5 dkg méz
1 dl olaj
20 dkg finomliszt
1 csom. sütőpor
kevés só
fahéj
szegfűszeg
szerecsendió
reszelt citrom vagy narancs héja
lekvár
mandula
étcsoki
A Zabpelyhes-mézes őzgerinc elkészítési módja:
Tészta: 10 dkg zabpelyhet kb 3/4 órara 2,5 dl tejbe áztatunk. 2 tojast kissé felverunk, majd beleteszünk 12,5 dkg mézet, és habositjuk. Belecsorgatunk 1 dl olajat, majd hozzáadunk 20 dkg finomlisztet, melyben elkevertünk 1 csomag sutőport, majd belekeverjük a tejes zabpelyhet is. 1 mokkáskanal sót adunk hozza. 1/2-1/2 mokkáskanál fahéjjal es szegfűszeggel csipetnyi szerecsendióval 1 narancs vagy/es citrom reszelt héjjaval fűszerezzuk. Kivajazott őzgerincformába simitjuk, es előmelegitett sutőben közepes lángnál megsütjuk. Amikor kihűlt félbevágjuk, pikáns lekvárral (ribizli, szeder, áfonya stb...) megtöltjuk, mandulával megtűzdeljuk, és csokival bevonjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: suzy1983, 2007. jún. 29. 19:47
A zabpelyhes-mézes őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.