Fordított ananász torta recept
A Fordított ananász torta hozzávalói:A tésztához:
2 db kerek piskótalap
A töltelékhez:
5 dkg vaj,
12 dkg cukor (eredetileg barna cukor),
2 doboz cukrozatlan, nem darabolt ananászbefőtt
22 szem cseresznyebefőtt.
A Fordított ananász torta elkészítési módja:
Először szűrd le az ananászt. Kell 2 db kerek tortaforma, 30 cm átmérőjűek. A cukrot felezd el a két tepsibe. A megolvasztott vajat kétfelé kell osztani, hozzá kell keverni a cukorhoz, és jól elsimítani, hogy egyenletes legyen. A tepsik közepére tegyél egy-egy ananász karikát, és körbe-körbe is. Minden szelet közepébe egy szem cseresznye kerül. Közben elkészíted a piskótatésztát, és egyenlő mennyiségben elosztva a két tepsiben az ananászok tetejére öntöd. Körülbelül 25-30 percig kell sütni közepes hőmérsékletű (180° C) sütőben. Amikor kisült, az egyiknek vágd körül késsel a szélét, rakj rá egy tányért és borítsd bele. A másik tepsit pedig szintén borítsd rá a tányéron lévő tortára úgy, hogy az ananász felül legyen.
Mutatós.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: suzy1983, 2007. jún. 28. 22:57
A fordított ananász torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.