Málnás-cseresznyés torta recept
A Málnás-cseresznyés torta hozzávalói:Tésztához:
150 g búzaliszt
Fél csapott teáskanál Sütőpor
15 g kakaópor (cukrozatlan)
75 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
1 tojás (közepes méretű)
75 g lágy vaj vagy margarin
50 g mandulaforgács vagy darált mandula
Töltelékhez:
1 tasak Krémpuding vaníliaízű 500 g hideg habtejszín
Krémhez:
250 g málna
250 g cseresznye
1 tasak Tortazselé színtelen
2 evőkanál porcukor
250 ml víz
A Málnás-cseresznyés torta elkészítési módja:
A kapcsos sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A málnát óvatosan megmossuk, a cseresznye szárát eltávolítjuk, megmossuk, kimagozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A mandulaforgács kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a mandulaforgácsot is. A tésztát frissentartó fóliába tekerjük, és kb. 30 percre a hűtőszekrénybe helyezzük. A fél óra elteltével a tészta 2/3 részét egy enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és villával megszurkáljuk. A tésztát az előkészített sütőformába fektetjük. A maradék tésztát vékony hengerré formázzuk, és a tésztalap köré helyezzük úgy, hogy az 3 cm magas keretet képezzen. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük. A megsült tésztát a sütőkeretet eltávolítva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A krémpudingot a tasakon feltüntetett használati utasítás szerint, de tejszín hozzáadásával elkészítjük, és a tortalapon egyenletesen elsimítjuk. Az előkészített gyümölcsöket a tölteléken egyenletesen elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, majd a torta közepéről kezdve a gyümölcsre csurgatjuk. A tortát fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk, ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
A krémhez a tejszín felét tejjel pótolhatjuk. Ekkor a krém kicsit lágyabb lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tavaszi szél, 2009. jún. 19. 12:48
A málnás-cseresznyés torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.