Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rigó Jancsi (tejszín nélkül) recept

Rigó Jancsi (tejszín nélkül) recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória sok

A Rigó Jancsi (tejszín nélkül) hozzávalói:
a piskótához:
8 tojás
6 ek. liszt
2 ek. kakaó
8 ek. cukor
a krémhez:
0,5 l tej
4 ek. liszt
14 ek. cukor
25 dkg margarin
2 vaníliás cukor
3 ek. kakaó
a csokimázhoz:
20 dkg porcukor
1 ek. olaj
3 ek. kakaó
néhány kanál víz


A Rigó Jancsi (tejszín nélkül) elkészítési módja:
Gáztepsiben 8 tojásos kakaós piskótát sütünk. Ha kihűlt két lapba vágjuk. (Tipp: ha először hosszában elvágjuk a piskótát, a két keskenyebb csíkot biztosan el tudjuk vágni. Utána egymás mellé rakva ugyanúgy tölthetjük.) Krém: Szárazon összekeverünk 4 evőkanál lisztet 14 evőkanál cukorral, simára keverjük 2 dl hideg tejjel (én a Tupperes fix-mixben összeráztam). A keveréket lassan 3 dl forrásban lévő tejhez öntjük, állandó keverés mellett felfőzzük, majd kihűtjük. 25 dkg lágy margarint habosra keverünk 2 csomag vaníliás cukorral és 3 evőkanál kakaóporral. A kihűlt főtt krémmel kanalanként vegyítjük. A krémmel töltjük a piskótát, tetejére csokimáz kerül. Nagyon éles, vízbe mártott késsel kell szelni, vagy a felső piskótát előre fel kell kockázni.

Hűtőben hagyjuk állni pár órát. Nálunk gyorsan elfogyott. Persze az igazi Rigó Jancsi rengeteg tejszínnel készül, de ez is nagyon finom és jóval olcsóbb is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rigó jancsi (tejszín nélkül) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook