Gesztenyetorta (liszt nélküli) recept
120 perc
A Gesztenyetorta (liszt nélküli) hozzávalói:
Tésztához:
25 dkg gesztenyemassza,
1 cs vaniliás cukor
8 tojás,
3 dkg reszelt csokoládé
10 dkg cukor.
Krémhez:
20 dkg gesztenyemassza,
2 ek. rum,
fél l tejszín,
5 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
Csokimázhoz:
2 ek. kakaó,
2 ek. porcukor,
3 ek. tej,
3 ek. margarin.
A Gesztenyetorta (liszt nélküli) elkészítési módja:
A tojások sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és végül a reszelt csokoládét, jól kihabarjuk, majd óvatosan összedolgozzuk a tojásfehérjékből vert kemény habbal. Hatfelé osztjuk, s kizsírozott, kilisztezett sütőlemezen egyenként kisütjük a kb. 23 cm átmérőjű, kerek lapokat. A krémhez kikeverjük a gesztenyét rummal, a kemény habbá vert tejszínnel és a porcukorral. Az étcsokoládét felfőzzük 3-4 evőkanál vízzel, pici rummal ízesítjük, meglocsoljuk a tortalapokat, majd megtöltjük a gesztenyés krémmel, és fél napra jégbe hűtjük. A mázhoz krémessé főzzük a kakaót, a porcukrot és a tejet, majd ha langyosra hűlt, elkeverjük benne a margarint. Tortára öntjük. Macerás, de isteni.
Ha macerásnak tartod, hogy 6 lapot süss, akkor süsd meg egyben és vágd fel annyi felé amennyiben csak tudod.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: anita72, 2006. nov. 16. 16:18
A gesztenyetorta (liszt nélküli) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.