Pizzacsiga recept


2 dkg élesztő
1 kk. só
1 kk. cukor
2 dl langyos víz
30 dkg liszt
2 ek. olaj
Töltelék:
2 doboz májkrém
1 kis tubus pizzakrém vagy 1 dl kechup (vagy mindkettőből fele-fele arányban)
Ha csak kechupot használsz akkor pizzafűszerkeverék
sajt a tetejére.
A Pizzacsiga elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból szokásos módon kelt tésztát készítünk, 30 percig meleg helyen kelesztjük. A tölteléket villával kikeverjük. A megkelt tésztát kinyújtuk fél cm vastagságúra, majd rákenjük a tölteléket. Szorosan feltekerjük, 2-3 cm darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mint a kakaóscsigát. Sajttal megszórjuk, 15 percet hagyjuk még kelni sütés előtt.
A töltelékből akár el is lehet hagyni a májkrémet, vagy helyette darált sonkát rakni.
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: anita72, 2006. nov. 15. 10:59
A pizzacsiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.