Főoldal » Receptek » Pizzák receptjei » Pizzacsiga recept

Pizzacsiga recept

Elkészítési idő 80 perc

A Pizzacsiga hozzávalói:
2 dkg élesztő
1 kk. só
1 kk. cukor
2 dl langyos víz
30 dkg liszt
2 ek. olaj
Töltelék:
2 doboz májkrém
1 kis tubus pizzakrém vagy 1 dl kechup (vagy mindkettőből fele-fele arányban)
Ha csak kechupot használsz akkor pizzafűszerkeverék
sajt a tetejére.


A Pizzacsiga elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból szokásos módon kelt tésztát készítünk, 30 percig meleg helyen kelesztjük. A tölteléket villával kikeverjük. A megkelt tésztát kinyújtuk fél cm vastagságúra, majd rákenjük a tölteléket. Szorosan feltekerjük, 2-3 cm darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mint a kakaóscsigát. Sajttal megszórjuk, 15 percet hagyjuk még kelni sütés előtt.

A töltelékből akár el is lehet hagyni a májkrémet, vagy helyette darált sonkát rakni.


Kategória: Pizzák receptjei


A pizzacsiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook