Kifordított almás recept
60 perc
A Kifordított almás hozzávalói:
4 tojás
26 dkg porcukor
150 ml olaj
150 ml langyos víz
26 dkg félgrízes liszt
1 sütőpor
1 kg alma,
csokimáz
A Kifordított almás elkészítési módja:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, fokozatosan hozzáadjuk az olajat, vizet, lisztben elkevert sütőport és végül a felvert habot. Egy közepes tepsit alufóliával kibélelünk úgy, hogy a szélét is befedje, ebbe belerakjuk meghámozott, uborkagyalun gyalult almadarabokat, egyenlegesen eligazítjuk. Az almákra ráöntjük a tésztát, és készre sütjük. Kifordítjuk, az alufóliát lehuzzuk róla. Csokimázzal vonjuk be.
Fincsi.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: anita72, 2006. nov. 16. 11:35
A kifordított almás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.