Almás krémes piskóta recept
Az Almás krémes piskóta hozzávalói:A piskótához: 7 db tojás, 7 evőkanál liszt,
7 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál rum, + 1 kg savanykás alma.
Krémhez:
20 dkg rama margarin, 20 dkg porcukor,
2 és fél dl tej, 1 csomag vaníliás puding.
Mázhoz: 1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.
Az Almás krémes piskóta elkészítési módja:
Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot a tojássárgáját és végül a lisztet. Ebből az összekevert masszából a felét az almára öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot keverünk. Ráöntjük a sárga masszára egy kicsit összerázzuk és megsütjük. (kb 30 perc) Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel és vágül csokoládéval vonjuk be. A krém elkészítése: A margarint habosra keverjük a porcukorral, a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihült összekeverjük a margarinons krémmel.
Nagyon finom és mutatós sütemény!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. febr. 1. 13:30
Az almás krémes piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.