Mézes háztető recept
A Mézes háztető hozzávalói:- A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 3 dkg margarin
- 3 evőkanál méz
- 2 tojás
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál tej
- A krémhez:
- 25 dkg margarint
- 25 dkg porcukor
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás puding
- A csokimázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál forróvíz
- 10 dkg vaj
A Mézes háztető elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik feléből két lapot sütünk, a másik felébe 2 evőkanál kakaót gyúrunk, és ebből 12 rudat sütünk (olyan hosszúak legyenek mint a lapok). A lapokat még langyosan 3 egyenlő részre vágjuk (hosszában). A krémhez a 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverjük. 7 dl tejben a 2 csomag vaníliás pudingot megfőzzük. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük. A csokimázhoz 15 dkg porcukrot, 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál forróvizet és 10 dkg vajat jól kikeverünk. Összeállítás: Két házikónk lesz. Ehhez 1 lapot megkenünk krémmel, 3 rudat ráfektetünk. Krémet teszünk erre is, és 2 rudat ráfektetünk. Krémet teszünk rá, és 1 rudat ráfektetünk. 2 lapot megkenünk krémmel és ráfektetjük két oldalról, hogy háromszöget kapjunk. Kicsit megnyomkodjuk hogy összetapadjon. Csokimázzal bevonjuk. A másik házikót ugyanígy összeállítjuk. Nagyon finom, nagyon dekoratív!
Fél adagból készíthető 1 házikó!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Prügi, 2008. febr. 1. 12:12
A mézes háztető elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.