Hagyományos fánk recept
A Hagyományos fánk hozzávalói:Tészta:
500 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
Egy kevés só
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Fél citrom reszelt héja
3 evőkanál rum
4 tojássárgája (közepes méretű)
80 g olvasztott lágyvaj vagy margarin
250 ml langyos tej
Sütéshez:
Napraforgóolaj
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g porcukor
200 g sárgabarack lekvár
A Hagyományos fánk elkészítési módja:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel összekeverjük. A többi hozzávalót sorban hozzáadjuk, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán addig dagasztjuk (dagasztóspirállal), amíg púposan fel nem jön az edényből. Ezután meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk kelni, amíg a kétszeresére nem dagad. A tésztát még egyszer átdagasztjuk, és egy belisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát kör alakú fánkforma szaggatóval kiszaggatjuk.A fánkokat meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, míg a kétszeresükre nem dagadnak. A fánkokat forró olajban, 2-3 percig sütjük az egyik oldalukon, majd megfordítjuk azokat.Sütés után a fánkokat sütőrácson lecsepegtetjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután a megszórjuk porcukorral és vanillincukorral, ízlés szerint teszünk mellé sárgabarack lekvárt, és abba mártogatjuk. Legjobb, ha frissen tálaljuk.
Egyszerű és finom...:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a820912c87, 2008. febr. 1. 07:27
A hagyományos fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.