Karácsonyi bejgli recept
A Karácsonyi bejgli hozzávalói:Tészta:
1/2 kg liszt,
15 dkg vaj,
2 tojás,
5 dkg cukor,
2 dkg élesztő,
2 dl tej
Töltelék:
30 dkg mák vagy dió,
20 dkg cukor,
3 dl tej,
1 cs. vaníliás cukor,
5 dkg búzadara,
1 reszelt alma
A Karácsonyi bejgli elkészítési módja:
A tésztát összegyúrom, és hagyom kelni. Közben a tölteléket egy nagy fazékban összefőzöm. Ha a tészta megkelt, és a töltelék is már csak langyos, a tésztát kinyújtom, rákenem a tölteléket, és feltekerem. Tepsibe pakolom, hosszú tűvel sok helyen megszúrkálom, , megkenem a tetejét tojással, és hagyom újrakelni. Közepes lángon barnára sütöm.
Ebből a tésztamennyiségből 2 rúd jön ki. A két rúdba elég ennyi töltelék!!!
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 600ea84375, 2009. dec. 9. 13:46
A karácsonyi bejgli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.