Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi bejgli recept

Karácsonyi bejgli recept

A Karácsonyi bejgli hozzávalói:
Tészta:
1/2 kg liszt,
15 dkg vaj,
2 tojás,
5 dkg cukor,
2 dkg élesztő,
2 dl tej
Töltelék:
30 dkg mák vagy dió,
20 dkg cukor,
3 dl tej,
1 cs. vaníliás cukor,
5 dkg búzadara,
1 reszelt alma


A Karácsonyi bejgli elkészítési módja:
A tésztát összegyúrom, és hagyom kelni. Közben a tölteléket egy nagy fazékban összefőzöm. Ha a tészta megkelt, és a töltelék is már csak langyos, a tésztát kinyújtom, rákenem a tölteléket, és feltekerem. Tepsibe pakolom, hosszú tűvel sok helyen megszúrkálom, , megkenem a tetejét tojással, és hagyom újrakelni. Közepes lángon barnára sütöm.

Ebből a tésztamennyiségből 2 rúd jön ki. A két rúdba elég ennyi töltelék!!!


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi bejgli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook