Vatta sütemény recept
A Vatta sütemény hozzávalói:Piskótához: 6 tojás
20 dkg cukor
2 cs. puncs pudingpor
1 cs.vanilia pudingpor
Krémhez: 4 dl tej
4 evőkanál liszt
4 tojás sárgája
20 dkg porcukor
20 dkg rama margarin
Habhoz: 4 tojás fehérje
20 dkg cukor
A Vatta sütemény elkészítési módja:
Piskóta: A 6 tojás sárgáját, a 20 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puncs, és vanilia pudingport, és a tojások felvert habját. Kisütjük. Krém: Egy lábosban, a tejet, lisztet, és a tojássárgáját simára keverjük, és állandóan kevergetve sűrü krémmé főzzük. Ha kihült, a porcukorral, és a margarinnal habosra keverjük, és a kihült piskótára kenjük. Hab: A tojás fehérjét, a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük.
Megéri a fáradozást, Isteni finom!!!:-)))
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lujza28, 2007. máj. 6. 11:23
A vatta sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.