Vendégváró sütemény recept
A Vendégváró sütemény hozzávalói:A piskótához:
7 tojás,
7 evőkanál cukor,
7 evőkanál liszt,
1/2 csomag sütőpor.
A barna lapokhoz:
25 dkg liszt,
5 dkg margarin,
5 dkg cukor,
2 tojássárgája,
1 evőkanál kakaópor,
1 dkg szalalkáli (ammóniumbikaronát), kevés langyos tej.
A krémhez:
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
1/2 liter tej,
1 csomag vaníliás pudingpor.
A Vendégváró sütemény elkészítési módja:
25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból, a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk belőle. A piskótát megsütjük, szétválasztjuk a 7 tojást. Vigyázva, hogy sárgája egy pici se kerüljön a fehérje közé, mert akkor nem lehet kemény habot verni belőle. Hozzáadunk a sárgájához 4 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a 7 tojásfehérjéből, a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, akkorában, amelyben a barna lapokat is sütöttük. Krém: 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. 1/2 liter tejből, 1 csomag vaníliás pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (nagyon fontos jól kihűteni, nem lehet langyos), s ezután összedolgozzuk a vaníliás margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük, s megtöltjük a süteményt. Először egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet bevonunk csokimázzal. Kockára vágva tálaljuk, nagyon finom, és mutatós sütemény!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. nov. 8. 09:02
A vendégváró sütemény elkészítési módja és hozzávalói.