Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Birsalmás kacsa sült birspürével recept

Birsalmás kacsa sült birspürével recept

Elkészítési idő 60 perc

A Birsalmás kacsa sült birspürével hozzávalói:
1 db kacsa,
80 dkg birsalma,
5g szegfűszeg,
0,5 dl olaj,
só.


A Birsalmás kacsa sült birspürével elkészítési módja:
A megtisztított, sütésre előkészített pecsenyekacsa belsejét megsózzuk és annyi negyedbe vágott Birsalmát (magok nélkül) teszünk bele amennyi aztán a külső felét is megsózzuk. Tepsibe helyezzük, és mellé tesszük a maradék birsalmákat melyekbe a szegfűszeget, beleszurkáljuk. Egy kevés olajt, vizet öntünk alá és közepes hőmérsékletű gyakori locsolgatás mellet szépre sütjük. Aztán a kacsa belsejéből kiszedjük a birsalmákat és a tepsiben levőkkel, áttörjük, hozzáadjuk a pecsenye levét, és sűrűbb pépé főzzük.


Kategória: Húsételek receptjei


A birsalmás kacsa sült birspürével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook