Birsalmás kacsa sült birspürével recept
60 perc
A Birsalmás kacsa sült birspürével hozzávalói:
1 db kacsa,
80 dkg birsalma,
5g szegfűszeg,
0,5 dl olaj,
só.
A Birsalmás kacsa sült birspürével elkészítési módja:
A megtisztított, sütésre előkészített pecsenyekacsa belsejét megsózzuk és annyi negyedbe vágott Birsalmát (magok nélkül) teszünk bele amennyi aztán a külső felét is megsózzuk. Tepsibe helyezzük, és mellé tesszük a maradék birsalmákat melyekbe a szegfűszeget, beleszurkáljuk. Egy kevés olajt, vizet öntünk alá és közepes hőmérsékletű gyakori locsolgatás mellet szépre sütjük. Aztán a kacsa belsejéből kiszedjük a birsalmákat és a tepsiben levőkkel, áttörjük, hozzáadjuk a pecsenye levét, és sűrűbb pépé főzzük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. nov. 5. 08:50
A birsalmás kacsa sült birspürével elkészítési módja és hozzávalói.