Birsalma krémleves recept
40 perc
A Birsalma krémleves hozzávalói:
3 db birsalma
2 dl tejszín
2 db fahéjrúd
6 szem szegfűszeg
15 dkg cukor
fél citrom leve
2 evőkanál étkezési keményítő
fél rúd vanília (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
só
A Birsalma krémleves elkészítési módja:
Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt kis kockákra vágva tegyük bele egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a kettévágott vaníliával. Öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Főzzük legalább 20 percen keresztül. A keményítőt keverjük el pár evőkanál hideg vízzel, majd sűrítsük be vele a levest. Dúsítsuk tejszínnel, majd jól forraljuk ki. Vegyük ki a fahéjrudat és a vaníliát, majd passzírozóval pürésítsük.
Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2008. febr. 6. 11:16
A birsalma krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.