Almakrémleves recept
Az Almakrémleves hozzávalói:4 adaghoz:
5 db (kb. 80-90 dkg) hibátlan alma meghámozva, magház nélkül, 2x2 cm-es kockákra vágva
csipetnyi só
8 dkg kristálycukor
1, 5 dl főzőtejszín
1 púpozott evőkanál liszt
5 szem szegfűszeg
1 kis darab fahéjrúd vagy egy csapott evőkanálnyi őrölt fahéj
Az Almakrémleves elkészítési módja:
Az almakockákat tedd oda főni 8 deciliter vízben. Add hozzá a cukrot, a sót, a szegfűszeget és a fahéjat. Forrald az alma puhulásáig. Készíts habarást a tejszínből és a lisztből. Botmixerrel pépesítsd az almát, majd öntsd hozzá a habarást. Kis lángon tartva az edényt, folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be a levest. Tálald hidegen vagy melegen. Jó étvágyat!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. dec. 29. 16:00
Az almakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.