Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Almakrémleves recept

Almakrémleves recept

Az Almakrémleves hozzávalói:
4 adaghoz:

5 db (kb. 80-90 dkg) hibátlan alma meghámozva, magház nélkül, 2x2 cm-es kockákra vágva
csipetnyi só
8 dkg kristálycukor
1, 5 dl főzőtejszín
1 púpozott evőkanál liszt
5 szem szegfűszeg
1 kis darab fahéjrúd vagy egy csapott evőkanálnyi őrölt fahéj


Az Almakrémleves elkészítési módja:
Az almakockákat tedd oda főni 8 deciliter vízben. Add hozzá a cukrot, a sót, a szegfűszeget és a fahéjat. Forrald az alma puhulásáig. Készíts habarást a tejszínből és a lisztből. Botmixerrel pépesítsd az almát, majd öntsd hozzá a habarást. Kis lángon tartva az edényt, folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be a levest. Tálald hidegen vagy melegen. Jó étvágyat!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az almakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook