Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Sonkasaláta pennével recept

Sonkasaláta pennével recept

A Sonkasaláta pennével hozzávalói:
220 g penne (tollhegytészta)
220 g tejföl
150 g majonéz
1 mokkáskanál só
frissen őrölt fekete bors
2 kávéskanál dijoni mustár
2 kávéskanál finomra vágott friss tárkony
1 avokádó, félbevágva, kimagozva, meghámozva és kis kockákra vágva
340 g füstölt sonka, vastagra szeletelve, majd kis kockákra vágva
220 g paradicsom, apróra vágva
60 g pisztácia, héja nélkül
220 g zsenge parajlevél, megtisztítva és megmosva


A Sonkasaláta pennével elkészítési módja:
Főzzük ki a pennét. Közben egy nagy tálban dolgozzuk össze a tejfölt és a majonézt, sózzuk, borsozzuk meg, adjuk hozzá a mustárt és a finomra vágott tárkonyt. Hideg víz alatt öblítsük le a kifőtt tésztát és jól csepegtessük le, majd forgassuk bele alaposan az öntetbe, és hagyjuk állni 30 percig. Utána óvatosan keverjük bele az avokádót, a sonkát, a paradicsomot és a pisztáciát. Egy tálalóedényt vagy 4 kis tálat béleljünk ki parajlevelekkel. Halmozzuk rá a tésztás keveréket, és meleg ciabattával, vagy más olasz kenyérrel tálaljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A sonkasaláta pennével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook