Angol pogácsa recept
40 perc
Az Angol pogácsa hozzávalói:
22.5 dkg sütőporos liszt
Egy csipetnyi só
5.5 dkg puha vaj, kis kockákra vágva
2.5 dkg kristály
1.5 dl tej
Az Angol pogácsa elkészítési módja:
1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. 2. A lisztet és sót elkeverjük, majd a vajjal elmorzsáljuk. 3. Belekeverjük a cukrot és a tejet, eldolgozzuk. 4. Egy lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk a keletkezett tésztát ( 3-4 percig), 2cm-re lelapítjuk vagy kinyújtjuk, majd egy 5 cm átmérőjű, lisztbe mártott szaggatóval kiszaggatjuk (de ne forgassuk a szaggatót a tésztában, hanem nyomjuk ki a korongokat, különben nem emelkedik fel egyenletesen a sütőben). 5. A kinyomott pogácsákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, nem túl szorosan, majd liszttel megszórjuk, vagy tojással, tejjel megkenjük a tetejüket, és 10-12 percig aranysárgára sütjük. 6. Rácson hűlni hagyjuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. febr. 27. 23:25
Az angol pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.