Kiflicske recept



25 dkg margarin,
6 dl tej,
5 dkg élesztő,
1 kg liszt,
3 ek. cukor,(lehet édesítővel is,)
2 dl étolaj,
2 tojássárgája,
2 ek.só,
ízlés szerint reszelt sajt, köménymag, szezámmag, stb,
A Kiflicske elkészítési módja:
Az élesztőt 1 dl tejben megfuttatjuk, 5 dl tejet meglangyosítunk és belekeverjük a cukrot, a 2 csapott ek. sót és a langyos étolajat. A felfuttatott élesztőt hozzáadom, ezeket a liszttel összegyúrom és jól kidolgozom. Kelni hagyom, majd 12 egyenlő részre osztom és egyenként tányér alakúra nyújtom. Egy tányér alakot 8 részre vágok, kisujjnyi margarint teszek a szélesebb részébe, majd kifli formára feltekerem. Ezt követően megkenem tojássárgájával és sajttal vagy magokkal megszórom.Kisit kelni hagyom és előmelegített sütőben ( 180 C-fok), 22-25 perc alatt kisütöm. Est is be lehet gyúrni, másnap pedig kisütni. Folpack-kal letakarva a hűtőben szoktam keleszteni.
Sikeres elkészítést és JÓ ÉTVÁGYAT kívánok!
Összesen 96 db.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Filona9, 2011. febr. 16. 16:49
A kiflicske elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.