Csokis (ünnepi) almatorta recept
70 perc
A Csokis (ünnepi) almatorta hozzávalói:
6 tojás
20 dkg cukor
8 dkg búzadara
15 dkg darált dió
2 db reszelt alma
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja és leve
A tetejére:
baracklekvár
rum
1 Party tortabevonó
A Csokis (ünnepi) almatorta elkészítési módja:
A 6 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A 6 tojássárgáját 20 dkg kristálycukorral habosra kikeverjük, majd a többi hozzávalót, utoljára az almát, és legvégén óvatosan a tojásfehérjét is beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben közepes hőfokon 30 percig - tűpróbáig - sütjük. Végül a még forró süteményt rummal kikevert baracklekvárral megkenjük, és ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk. Egy szelet biztos, hogy nem lesz elég belőle!
Pofonegyszerű sütemény, liszt nélkül készül. Egészséges, a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Ha diétázol, hagyd ki a mázat a tetejéről!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Filona9, 2010. dec. 13. 15:40
A csokis (ünnepi) almatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.