Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis (ünnepi) almatorta recept

Csokis (ünnepi) almatorta recept

Elkészítési idő 70 perc

A Csokis (ünnepi) almatorta hozzávalói:
6 tojás
20 dkg cukor
8 dkg búzadara
15 dkg darált dió
2 db reszelt alma
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja és leve

A tetejére:
baracklekvár
rum
1 Party tortabevonó


A Csokis (ünnepi) almatorta elkészítési módja:
A 6 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A 6 tojássárgáját 20 dkg kristálycukorral habosra kikeverjük, majd a többi hozzávalót, utoljára az almát, és legvégén óvatosan a tojásfehérjét is beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben közepes hőfokon 30 percig - tűpróbáig - sütjük. Végül a még forró süteményt rummal kikevert baracklekvárral megkenjük, és ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk. Egy szelet biztos, hogy nem lesz elég belőle!

Pofonegyszerű sütemény, liszt nélkül készül. Egészséges, a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Ha diétázol, hagyd ki a mázat a tetejéről!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis (ünnepi) almatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook