Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Gyömbéres mézeskalács recept

Gyömbéres mézeskalács recept

Elkészítési idő 40 perc

A Gyömbéres mézeskalács hozzávalói:
15 dkg vaj
10 dkg sötét barna cukor
3 evőkanál méz
35 dkg liszt
1 evőkanál szódabikarbóna
2 evőkanál őrölt gyömbér
1 evőkanál őrölt fahéj
1 csipet cayenne bors
2 marék apróra vágott kandírozott gyömbér


A Gyömbéres mézeskalács elkészítési módja:
A sütőt melegítsd elő 180 fokosra. A tepsiket béleld ki sütőpapírral. A cukrot és a mézet olvaszd össze a vajjal, a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket keverd össze. Dolgozd egymáshoz a száraz és a nedves alapanyagokat. Gyúrj belőle tésztát, majd nyújtsd ki 5 mm vastagra. Szaggass belőle karácsonyi mézeskalács formák segítségével, különböző alakú süteményeket, ezeket helyezd a sütőlapra vagy a tepsibe. Süsd őket 12 percig. Díszítheted magokkal vagy habzsákba töltött cukorhabbal is.

Gyors és finom.


Kategória: Karácsonyi receptek


A gyömbéres mézeskalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook