Gyömbéres mézeskalács recept


15 dkg vaj
10 dkg sötét barna cukor
3 evőkanál méz
35 dkg liszt
1 evőkanál szódabikarbóna
2 evőkanál őrölt gyömbér
1 evőkanál őrölt fahéj
1 csipet cayenne bors
2 marék apróra vágott kandírozott gyömbér
A Gyömbéres mézeskalács elkészítési módja:
A sütőt melegítsd elő 180 fokosra. A tepsiket béleld ki sütőpapírral. A cukrot és a mézet olvaszd össze a vajjal, a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket keverd össze. Dolgozd egymáshoz a száraz és a nedves alapanyagokat. Gyúrj belőle tésztát, majd nyújtsd ki 5 mm vastagra. Szaggass belőle karácsonyi mézeskalács formák segítségével, különböző alakú süteményeket, ezeket helyezd a sütőlapra vagy a tepsibe. Süsd őket 12 percig. Díszítheted magokkal vagy habzsákba töltött cukorhabbal is.
Gyors és finom.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: Filona9, 2010. dec. 9. 15:43
A gyömbéres mézeskalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.