Sertés tarja olaszosan recept
60 perc
A Sertés tarja olaszosan hozzávalói:
5 szelet csont nélküli tarja,
1 tasak Knorr Carbonara spagetti rafinéria,
2,5 dl tej (én laktózmentes tejet használok),
50 dkg spagetti tészta,
2 ek.olíva olaj,
20 dkg sajt szeletelve,
3 gerezd fokhagyma,
2 közepes paradicsom,
kevés bazsalikom, (szárított is jó)
kis üveg bazsalikomos pesto,
só, bors,
A Sertés tarja olaszosan elkészítési módja:
A hússzeleteket sóval, borssal megszórom és kevés forró olajon mindkét oldalát elősütöm, majd átteszem egy tűzálló tálba.A visszamaradt zsiradékhoz öntöm a tejet, beleszórom a rafinériát. Jól elkeverjük és felforraljuk, majd félretesszük. A hússzeletekre bazsalikomot szórunk, rákarikázzuk a paradicsomot, a sajtot, és rálocsoljuk a tejes szószt. Alufóliával betakarva, forró sütőbe tesszük 25 percre.(180 fok) Utána fólia nélkül még 20 percig sütjük. Ezalatt a tésztát kifőzzük, sós vízben. A fokhagymát összezúzva megfuttatjuk az olívaolajon.A kifőtt tésztát beleforgatjuk, és a pestóval jól összekeverjük.
A tésztából kis halmokat rakjunk a tányérra és erre tegyük a hússzeleteket.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Filona9, 2010. jún. 15. 21:17
A sertés tarja olaszosan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.