Mézes-mustáros pulykatokány recept
20 perc
A Mézes-mustáros pulykatokány hozzávalói:
35 dkg pulykamellfilé
1 ek. mustár
1 ek. méz
3 ek. olaj
1 csemegeuborka
2,5 dl tej
1 tasak Knorr Carbonara Rafinéria
A Mézes-mustáros pulykatokány elkészítési módja:
A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk. A mustárt elkeverjük a mézzel és az olajjal, majd megforgatjuk benne a csíkokat.Kicsit állni hagyjuk, azután forró olajon aranybarnára pirítjuk, és hozzáadjuk a felkarikázott csemegeuborkát is. Felöntjük a tejjel elkevert Rafinériával, majd folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, és kisebb lángon a hús megpuhulásáig főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.
2-3 adag.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ritaati, 2007. márc. 28. 12:55
A mézes-mustáros pulykatokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.