Pávaszem recept

Elkészítési idő 60 perc

A Pávaszem hozzávalói:
4db tojás
30dkg cukor
25dkg margarin
1 pohár tejföl
30dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vanília puding
1 csomag puncs puding
2 evőkanál kakaó


A Pávaszem elkészítési módja:
A tojást, a cukrot és a margarint jó habosra keverjük. Kicsinyenként a tejfölt és a lisztbe kevert sütőport hozzáadjuk, majd három tálba elosztjuk. Az elsőbe a vaníliás pudingport, a másodikba a kakaót és a harmadikba a puncs pudingport keverjük. Vékonyan kikenünk két őzgerincet és lisztezzük. Elsőnek a vaníliás tésztát osztjuk ketté, erre a kakaós tésztát és rá a puncsos tésztát. Előmelegített sütőben kb 25- 30 percig 200 fokon sütjük.

Az őzgerincbe ha beletetük a vaníliás tésztát egy kicsit a falára lehet kenni, még utána a kakaóst is, a puncsost már nem kell. Így lesz szép formája.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pávaszem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook