Pávaszem recept
60 perc
A Pávaszem hozzávalói:
4db tojás
30dkg cukor
25dkg margarin
1 pohár tejföl
30dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vanília puding
1 csomag puncs puding
2 evőkanál kakaó
A Pávaszem elkészítési módja:
A tojást, a cukrot és a margarint jó habosra keverjük. Kicsinyenként a tejfölt és a lisztbe kevert sütőport hozzáadjuk, majd három tálba elosztjuk. Az elsőbe a vaníliás pudingport, a másodikba a kakaót és a harmadikba a puncs pudingport keverjük. Vékonyan kikenünk két őzgerincet és lisztezzük. Elsőnek a vaníliás tésztát osztjuk ketté, erre a kakaós tésztát és rá a puncsos tésztát. Előmelegített sütőben kb 25- 30 percig 200 fokon sütjük.
Az őzgerincbe ha beletetük a vaníliás tésztát egy kicsit a falára lehet kenni, még utána a kakaóst is, a puncsost már nem kell. Így lesz szép formája.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ritaati, 2007. máj. 30. 21:32
A pávaszem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.