Geko Krémes recept


1 fagyasztott vajas tészta
6 db tojás
2 cs. vaníliás cukor
15 dkg porcukor
5 dkg liszt
4dl tej
A Geko Krémes elkészítési módja:
A vajastésztát felengedjük és két egyforma nagyságú 2-3 mm vastagságú lapot nyújtunk. Megszúrkáljuk és előmelegíett forró sütőben világosbarnára sütjük. A tojásokat kikeverjük a porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és a liszttel.A végén hozzáadjuk a tejet. Addig főzzük állandó keverés mellett, amíg besűrűsödik. Kihűtjük, közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kihűlt vaníliás masszához óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és megtöltjük vele a lapot. A tetejét vaníliás cukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ritaati, 2007. máj. 31. 09:38
A geko krémes elkészítési módja és hozzávalói.