Ribizlis desszert recept
20 perc
A Ribizlis desszert hozzávalói:
200 g piros ribizli (nyáron friss, különben fagyasztott)
1 tasak vaníliás pudingpor
300 ml tej
2 ek kristály cukor
3 db babapiskóta
1 tojásfehérje
1 ek porcukor
A Ribizlis desszert elkészítési módja:
A tej felét a pudingporral csomómentesre keverjük, félretesszük, a másik felébe pedig beletesszük a kristálycukrot és felforraljuk. A babapiskótákat egy pillanatara belemártjuk a forró tejbe, hogy megpuhuljanak, majd félretesszük. A tűzről levéve, állandó keverés mellett belekeverjük a tejbe a hideg pudingporos tejet, visszatesszük a tűzre, továbbra is keverjük, amíg a puding a kívánt állagra sűrűsödik. Előveszünk két poharat és következik a rétegezés: a megpuhult babapiskótákból morzsolunk az aljukra, erre pudingot öntünk, ribizlit szórunk (a ribizliből egy maréknyit félreteszünk a ribizlihabhoz), ismét a piskóta jön, aztán a puding és a ribizli. A poharak tetejét ribizlihabbal zárjuk, ehhez a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és a végén hozzáadjuk, a pépesített ribizlit. A ribizlihabot rákanalazzuk a poharak tetejére, a hab közepébe egy-egy szem ribizlit ültetünk. Behűtve –másnap- tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 8. 09:34
A ribizlis desszert elkészítési módja és hozzávalói.