Mogyorókrémes rolád recept
A Mogyorókrémes rolád hozzávalói:8 db tojás,
28 dkg cukor,
18 dk liszt,
10 dkg tortabevonó csokoládé,
A krémhez
10 dkg mogyoró,
10 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
2 db tojás,
5 dkg cukor.
A Mogyorókrémes rolád elkészítési módja:
A piskóta tésztához a tojások sárgáit kikeverjük a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Zsírral kikent tepsibe öntjük, és 220 Celsius fokon megsütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és cukorral jól meghintett szalvétára borítjuk. A krémhez megolvasztjuk a porcukrot közepes hőfokon, megpirítjuk benne a mogyorót, majd vajjal kikent tányérra tesszük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd megtörjük és átszitáljuk. Sűrű krémet főzünk gőz fölött 2 tojásból és 5 dkg cukorból, majd hozzátesszük az átszitált mogyorót. Levesszük a tűzről, és folyamatos kavargatással hűtjük, és közben belekeverjük a habosra vert vajat. A krémet a forró tésztára kenjük, majd a szalvéta segítségével felcsavarjuk. A tekercset deszkára tesszük, leöntjük a megolvasztott és egy evőkanál olajjal kikevert csokoládémázzal, majd meghintjük a szitán fennmaradt durvább mogyoróval. Lehűtjük, majd forró késsel szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. jan. 7. 21:36
A mogyorókrémes rolád elkészítési módja és hozzávalói.