Bögrés-gyümölcsös recept
40 perc
A Bögrés-gyümölcsös hozzávalói:
2 tojás
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 vaniliás cukor
1/2 sütőpor
1 csipet só
6 dkg margarin
tej
30-40 dkg piros gyümölcs (lehet fagyasztott is): málna, cseresznye, meggy, eper, ribizli, stb.
15 dkg darált dió
3 evőkanál darálatlan mák
A Bögrés-gyümölcsös elkészítési módja:
A cukrot, tojást, margarint, sót, vaniliás cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a mákot és a diót, majd ezzel is jól összekeverjük. Rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy a nokedlitésztánál valamivel hígabb masszát kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a piros gyümölcsöt a tetejére szórjuk, és azon a hőfokon, ahogy a piskótát szoktuk, megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Igen hízlaló, de rendkívül finom sütemény, az elkészítése nem igényel nagy szakértelmet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: SF, 2008. ápr. 28. 11:08
A bögrés-gyümölcsös elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.