Cseresznye leves recept
A Cseresznye leves hozzávalói:50 dkg fagyasztott magozott cseresznye
1 doboz (3 dl) tejszín
1 csomag puncs ízű pudingpor
cukor ízlés szerint
5 púpozott evőkanál liszt + víz
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
fahéj
őrölt szegfűszeg
felvert tejszín a díszítéshez
A Cseresznye leves elkészítési módja:
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást. Egy csészébe beleteszünk 5 púpos evőkanál lisztet, és vízzel csomómentesre keverjük. Egy szűrő segítségével beleszűrjük a levesbe, és jól elkeverjük. A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük, és szintén a leveshez adjuk, majd hagyjuk, hogy rottyanjon egyet az egész. Belekarikázzuk a citromot, és a levest hűtőfürdőbe tesszük. Amikor már kicsit kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, majd megkóstoljuk, és ha esetleg savanyú, cukorral édesítjük. Hidegen, felvert tejszínhabbal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. máj. 31. 20:33
A cseresznye leves elkészítési módja és hozzávalói.