Tejbegrízes-meggyes kakaós piskóta recept


a tésztához
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
3 dkg étcsoki
pár csepp citromlé
vaj és liszt a tepsi kenéséhez
a töltelékhez
1/2 l tej
3 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor
1cs vaníliáscukor
3 dkg vaj
1 üveg meggybefőtt
A Tejbegrízes-meggyes kakaós piskóta elkészítési módja:
Először a tölteléket készítjük el: tejbegrízt főzünk a tejből, a darából, cukorral, a vanilinnel. Mikor a dara megduzzadt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk 3 dkg vajat, hagyjuk kihűlni. A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!). A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük (Hűtőből kivéve könnyebb). A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét. Vajjal kent, liszttel szórt formában (én kapcsos tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit),előmelegített sütőben közepes lángon sütjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk Az elmosott tortaformát összerakjuk, beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjük a tejbegríz felét, ráhelyezzük a meggyeket, majd a gríz másik felét és a második lapot. Egy tányért ráteszünk a tetejére, lesúlyozzuk (legalább 1 kg-ot) és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük. Levesszük a karimát és szeletelve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 5. 08:09
A tejbegrízes-meggyes kakaós piskóta elkészítési módja és hozzávalói.