Krumplis kiflik recept
A Krumplis kiflik hozzávalói:25db kiflihez: -5 dkg margarin
-30dkg burgonya
-2dkg só
-40dkg liszt
-2dkg élesztő
-5dkg cukor
-3 ek tej
-25dkg sárgabaracklekvár
A Krumplis kiflik elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt elkeverjük langyos tejben és felfuttatjuk. A kihűlt burgonyához adjuk az olvasztott margarint, a lisztet, felfuttatott élesztőt és cukrot. Sima tésztává dagasztjuk és lisztezett tálban konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük, amíg térfogata kétszerese lesz. A megkelt tésztát egy lisztezett felületen sodrófa segítségével ujjnyi vastagra kinyújtjuk és 11x11 cm-es kockákra vágjuk. Minden kockába egy kanál lekvárt teszünk, a kockát átlósan háromszögre hajtjuk és feltekerve kiflivé alakítjuk. A kifliket margarinnal kikent sütőlemezre rakjuk, és újra kelni hagyjuk (kb. 15 prcig). A megkelt kifliket előmelegített sütőben 180 foknál 25 percig sütjük. A megsült kifliket ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: naildi81, 2009. jan. 4. 20:52
A krumplis kiflik elkészítési módja és hozzávalói.