Almás tészta recept


50 dkg liszt,
25 dkg vaj,
fél citrom leve,
2 tojás,
20 dkg porcukor,
1 sütőpor,
2 dl tejföl,
10 dkg darált dió,
1 kg reszelt alma,
fahéj, porcukor.
Az Almás tészta elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, kinyújtjuk, az egyik lapot beletesszük a tepsibe. A reszelt almát kinyomkodjuk, összekeverjük a porcukorral és fahéjjal. A tésztára rászórjuk a darált diót, ráhalmozzuk az almát, majd befedjük a másik lappal. A tetejét villával megszurkáljuk, majd kisütjük.
egyszerű süti és finom is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ibolya58, 2009. jan. 4. 18:54
Az almás tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.