Grazi kuglóf recept
50 perc
A Grazi kuglóf hozzávalói:
12 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 citrom megreszelt héja
3 tojás
1,5 dl tej
kakaópor ízlés szerint
1 csapott kiskanál szódabikarbóna, sütőpor vagy szalakáli
csipet só
margarin és liszt a forma kikenéséhez
Én a rétesliszt és cukor helyett, többnyire édesítőt és teljes kiőrlésű lisztet használok, mert úgy is nagyon finom!
A Grazi kuglóf elkészítési módja:
A margarint, a porcukorral, a citrom héjával és a 3 tojás sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk fokozatosan a lisztet, amelyben a szódabikarbónát vagy sütőport vagy szalakálit elkevertük. Szép sűrű masszát kapunk, amelybe 1,5 dl tejet szintén elkeverünk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a csipet sóval, és a habot a tésztába lágy mozdulatokkal beleforgatjuk. Ezt követően margarinnal és liszttel kikenünk egy kuglóf formát, amelybe a tészta nagyobb részét beletöltjük. A kisebb részbe keverjünk el néhány kanál kakaót (ízléstől függően lehet holland kakaó vagy cukrozott kakaó), és ezt szintén töltsük a formába. Villával vagy kanállal enyhén forgassuk össze a kétszínű tésztát. Előmelegített sütőben, közepes lángon legalább 30 percig sütjük aranybarnára. Tűpróbát mindenképpen végezzünk. Kalóriatartalom: kb. 160 kcal / szelet
A kuglóf tésztája teljes kiőrlésű lisztből, édesítőszerrel is remekül elkészíthető, én általában így csinálom. A tésztába lehet tenni még mazsolát, kókuszreszeléket, csokoládédarabokat, mindenkinek ízlése szerint.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Darien, 2007. máj. 17. 08:09
A grazi kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.