Keleti csemege másképp recept
A Keleti csemege másképp hozzávalói:40 dkg apróra vágott csokis nápolyi vagy apróra tördelt vajas keksz
2 marék apróra vágott csonthéjas termés (dió, mogyoró, mandula, pisztácia stb. ízlés szerint)
20 dkg aszalt gyümölcs (őszibarack, szilva, füge, datolya stb. szintén ízlés szerint)
20 dkg mazsola
2 db margarin
40 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
2 csomag főzős karamell puding
1 felvert tojás
1 csipet só
A Keleti csemege másképp elkészítési módja:
A margarint a porcukorral gőz fölött olvasszuk fel, majd keverjük bele a kakaóport. Ha a kakaó elkeveredett, adjuk hozzá a pudingport és a felvert tojást. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg "pöfögni" kezd. Ha a krém megfőtt vegyük le a gőzről és keverjük hozzá az apróra vágott hozzávalókat. A masszát tegyük fopack fóliával bélelt őzgerincbe és dermedésig tegyük hűtőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vmbhc, 2007. márc. 16. 10:17
A keleti csemege másképp elkészítési módja és hozzávalói.