Kakaó nélküli csokikrém (nutella helyett) recept
A Kakaó nélküli csokikrém (nutella helyett) hozzávalói:100 g törökmogyoró vagy mandula (ízlés szerint)
100 g datolya
20 g carob por
40 g vaj
1 csipet fahéj
1 csipet jamaikai szegfűbors
A Kakaó nélküli csokikrém (nutella helyett) elkészítési módja:
A mogyorót vagy a mandulát állandó keverés mellett pörköljük meg. A datolyákat magozzuk ki és amennyire lehet szedjük le a héját. A mogyorót vagy a mandulát és a datolyát adjuk egy mixerbe és őröljuk meg. A vajat keverjük habosra a carob porral, a fahéjjal és a szegfűborssal. Ebbe a masszába kis kanalanként adagolva keverjük bele a datolyás mogyorót. A krémes pasztát tegyük egy tiszta, jól záródó edénybe és hűtve tároljuk.
Ezt a receptet ajánlom azoknak, akik allergiásak a kakaóra. A carob (angol nevén: kerob) a Szentjánoskenyérfa porrá zúzott magja, amely a kakaóra hasonlít. A reform élelmiszereket áruló boltokban kapható.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: vmbhc, 2007. márc. 11. 11:17
A kakaó nélküli csokikrém (nutella helyett) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.