Zabkorpás-kókuszos sütőtökcsemege recept



-1kg sütőtök
-10 dkg dióbél
-12 dkg háztartási keksz
-8 dkg zabkorpa
-2-3 ek. méz
-5 dkg kókuszreszelék
A Zabkorpás-kókuszos sütőtökcsemege elkészítési módja:
Megmosott sütőtököt felhasítjuk és magjait kikaparjuk. Hájastól nagyobb darabokra kockázzuk és alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon megsütjük. Ha kihűlt, elkészülés után, akkor pépesítjük a húsát. Megdaráljuk a kekszet és a diót is. Alaposan összekeverjük a zabkorpával és a sütőtökpürével. Édesítjük mézzel. Massából nedves kézzel 20 kis golyót formálunk, amiket megforgatunk kókuszreszelékben.
Jót tesz a tésztának, ha egy estét pihen és csak utána görgetjük és forgatjuk bele a reszelékbe.
Kcal tartalom 1 adargra szól. (Nem tudom, hogy az egy adag egyenlő e az egy darabbal.)
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2007. márc. 10. 07:55
A zabkorpás-kókuszos sütőtökcsemege elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.