Mogyorós csirkemell (japán recept)
70 perc
A Mogyorós csirkemell (japán recept) hozzávalói:
-50dkg csirkemell
-15dkg mogyoró (sótlan)
-2 ek. olaj
-0,5 dl szójaszósz
-2 nagy fej vöröshagyma
-1 ek narancsdzsem
-őrölt fehér bors
A Mogyorós csirkemell (japán recept) elkészítési módja:
Megtisztított , finomra vágott hagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd rá a kiujjnyi vékonyra csíkozott csirkemellet. Ráöntjük a szójaszószt, lefedjük és lassú tűzön pároljuk. Ha a hús kezd levet engedni, hozzáadjuk a mogyorót. Ha a hús már puha, ízesítjük kis őrölt borssal, hozzá a dzsemet és egyszer-kétszer átforgatjuk. Forrón tálaljuk, főtt rizzsel.
Nálunk ma ez volt a vacsora. Pedig a családom nagyon kedveli a hagyomásnyos ízkete, mégis ez, nagy sikert aratott.
Én sötét szójaszósszal csináltam, de ennél a receptnél szerintem lehet világosat is használni.
Én ma vadrizses riszt készítettem mellé.:)
Ne sózzuk(húst se!), a szójaszósz sós, meg az édeskés ízű ételhez nem is illene.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2007. márc. 9. 20:18
A mogyorós csirkemell (japán recept) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.