Mogyorós csirke recept
A Mogyorós csirke hozzávalói:200 g csirkemell filé
só
őrölt bors
3 tk kristálycukor
1 szál újhagyma
1/2 fej vöröshagyma
kb. 5 cm kígyóuborka vékonyra szeletelve
3 gerezd fokhagyma
1 tk szójaszósz
1 tk csípős paprikakrém
rizsecet (pár csepp)
keményítőliszt
víz
1/2 csésze mogyoró
olívaolaj
A Mogyorós csirke elkészítési módja:
Első lépésként mindent elkészítünk a kezünk ügyébe, hogy hamar elkészüljön a gong-bao. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük keményítőliszttel, összeforgatjuk és állni hagyjuk addig, míg előkészítjük a zöldségeket. A hagymát cikkekre vágjuk, az újhagymát felszeleteljük, az uborkát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Előkészítjük a szójaszószt, darált paprikát, cukrot, ecetet, mogyorót, keményítőlisztes oldatot (1 evőkanál keményítőlisztet 2 evőkanál vízzel összekeverünk). Kevés olajat hevítünk, betesszük a csirkemellet, pár perc után hozzáadjuk az 1-2 teáskanál szójaszószt, egy púpos kávéskanál darált csípős paprikát (Erős Pistát), a felszeletelt fokhagymát, 3 teáskanál cukrot és pár csepp rizsecetet. Pár percet együtt pirítjuk, majd kivesszük a wokból. Ha kell kevés olajat öntünk és betesszük a hagymákat meg az uborkát. Kis idő után visszarakjuk a húst is. Hozzáadjuk a mogyorót és együtt pirítjuk pár percig. Ezután a keményítőlisztes oldatot ráöntjük a húsra (ettől lesz szép csillogó és egységes konzisztenciájú), majd még 1-2 percet együtt sütjük. Főtt rizzsel tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. dec. 31. 08:23
A mogyorós csirke elkészítési módja és hozzávalói.