Ezersziget csirkesaláta 4 személyre recept
Az Ezersziget csirkesaláta 4 személyre hozzávalói:1 csirkemell + 2 csirkecomb
4 evőkanál olaj 1 csapott kiskanál só
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
40 dkg fagyaszott
morzsolt csemege kukorica
6 kemény paradicsom
2-3 nagy
piros húsú zöldpaprika
1 kígyóuborka
4 ág szárzeller Az öntethez: 2 szép szál újhagyma
néhány szem kapribogyó
1 ecetes uborka 5 evőkanál majonéz
5 evőkanál tejföl
1 evőkanál ketchup
fél dl tejszín 1-1 csipetnyi só
őrölt fekete bors
1 kiskanál citromlé
porcukor és kevés mustár
Az Ezersziget csirkesaláta 4 személyre elkészítési módja:
A húst tisztítsa meg és vágja fél kisujjnyi falatokra, majd a forró olajban kevergetve 8-10 percig süsse, közben sózza, borsozza. A kukoricát fölengedés után csöpögtesse le. A paradicsomokat - miután szárát kimetszette - cikkekre, a kicsumázott paprikát csíkokra, míg az uborkát karikákra vágja. A halványzeller vékony külső hártyáját fejtse le, majd a rudakat vágja 1 centis darabokra. A mártáshoz az újhagymát, a kaprit és az ecetes uborkát vágja apróra, keverje a tejföllel együtt a majonézbe. A ketchuppal és a tejszínnel ízesítse, sózza, borsozza. Ízlés szerinti mennyiségben adja hozzá a citromlevet, a porcukrot és a mustárt. Az előkészített hozzávalókat a csirkefalatokkal együtt rendezze el tálon, de összekeverve is ráhalmozhatja. A mártást külön kínálja hozzá.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. dec. 19. 20:56
Az ezersziget csirkesaláta 4 személyre elkészítési módja és hozzávalói.