Virágsaláta/margarétasaláta/ recept
A Virágsaláta/margarétasaláta/ hozzávalói:majonézes krumplisaláta/2 kg krumpli,2 közepes fej hagyma,ecet,majonéz,cukor,só,mustár,bors,pici fehérbor/
paradicsom/2-3 db/
zöld pritaminpaprika /1 db/
keményre főzött tojás/5 db/
A Virágsaláta/margarétasaláta/ elkészítési módja:
Megfőzzük a krumplit hajában sós vízben,lehúzzuk a héját,majd az előre elkészített salátalébe//2 e.kanál 20%-os ecet,3 e.kanál cukor,1 k.kanál só és kb.1l víz//még forrón belekarikázzuk és hagyjuk állni 1 órán keresztül.ezután leszűrjük és beleforgatjuk a majonézbe amibe beletettünk egy k.kanál mustárt,1 e.kanál cukrot,pici sót,borsot és megbolondítjuk pár csepp fehérborral. Egy lapos,nagyobb üvegtálra a majonézes krumplit felhalmozzuk úgy,hogy a közepénél magasabb legyen.A krumlira szeletelt paradicsomot teszünk egy sorban,de ne takarjunk el egy pár centis csíkot a krumlisalátából az alján,majd laskára vágott zöldpaprikát rakunk a krumpli tetejére a paradicsom fölé,de kihagyunk a tál közepén egy 8-10 centis kört amibe a tojások összemorzsolt sárgája kerül.A negyedelt tojásfehérjéket mint a szirmokat a sárgák köré és a zöldpaprika tetejére tesszük.Így egy margaréta virágjához hasonló gusztusos és ízletes,különleges salátát kapunk amit önmagában is fogyaszthatunk,de ilyenkor érdemes pár szelet összetekert,félbe vágott sonkaszelet a tál szélére helyezni.
Pár pötty pirosarany.Vagy zöld pritaminpaprika helyett újhagyma zöldje. Jó étvágyat hozzá!!! :)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Zih Ágnes, 2007. dec. 15. 17:11
A virágsaláta/margarétasaláta/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.