Halsaláta Maja módon recept
40 perc
A Halsaláta Maja módon hozzávalói:
50 dkg fogasfilé (vagy más fehér húsú hal),
1 fej saláta,
20 dkg paradicsom,
1 db citrom,
5 dkg vöröshagyma,
10 dkg lilahagyma,
15 dkg zöldpaprika,
10 dkg uborka,
1 evőkanál olivaolaj,
2 evőkanál borecet,
1 csomó petrezselyem,
1 babérlevél,
1 dl száraz fehérbor,
őrölt bors,
só.
A Halsaláta Maja módon elkészítési módja:
A fejessalátát megmossuk, leveleire tépkedjük. A megtisztított paradicsomot, lilahagymát, zöldpaprikát és az uborkát vékony karikákra vágjuk, megsózzuk. Serpenyőbe vagy alacsony szélű edénybe két ujjnyi vizet, 1 evőkanál ecetet, babért és félbevágott vöröshagymát teszünk. Só nélkül felforraljuk és beletesszük a 3-4 dkg-os szeletkékre vágott halat. Lassú tűzön fedő alatt 5 percig pároljuk, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük, megsózzuk, majd lehűtjük. A párolóléhez kevés fehérbort öntünk és addig forraljuk, amíg a mennyisége kb. egyharmadára nem csökken. Az így kapott levet finom szűrőn leszürjük és behűtjük. Salátaöntet: A kihűlt levet citromlével, olivaolajjal, borecettel, őrölt borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel keverjük össze. Porcelán tálra, vagy tányérokra ízlésesen elrendezzük a salátát, a paradicsomot, a lilahagymát, a zöldpaprikát, az uborkát, végül a halszeleteket. Bőven meglocsoljuk a salátaöntettel. Behűtve tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. dec. 13. 17:57
A halsaláta maja módon elkészítési módja és hozzávalói.