Egészben sült báránygerinc recept
60 perc
Az Egészben sült báránygerinc hozzávalói:
1 db báránygerinc(kb 1,30 kg),
fél dl olaj a pácoláshoz,
2 db babérlevél,
4 cikk fokhagyma,
rozmaring,
só.
Az Egészben sült báránygerinc elkészítési módja:
A báránygerincről valamennyi hártyát lefejtjük,a húst a gerinccsont mentén mindkét oldalon teljes hosszúságban bevágjuk. Babérlevéllel,rozmaringgal elkevert olajat öntünk rá és folpack fóliával légmentesen lezárva három napig a hűtőben érleljük. A húst az olajos pácból kivesszük,megsózzuk és forró sütőben (200-250 C fokon)a kívánt mértékig sütjük. (átsütve kb 45-50 perc) A sütőből kivéve azon melegében rákenjük az apróra zúzott fokhagymát. A csontról a két filét lefejtjük és vékonyra szeleteljük. Pácolt zöldségekkel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. szept. 11. 17:29
Az egészben sült báránygerinc elkészítési módja és hozzávalói.