Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Egészben sült báránygerinc recept

Egészben sült báránygerinc recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Egészben sült báránygerinc hozzávalói:
1 db báránygerinc(kb 1,30 kg),
fél dl olaj a pácoláshoz,
2 db babérlevél,
4 cikk fokhagyma,
rozmaring,
só.


Az Egészben sült báránygerinc elkészítési módja:
A báránygerincről valamennyi hártyát lefejtjük,a húst a gerinccsont mentén mindkét oldalon teljes hosszúságban bevágjuk. Babérlevéllel,rozmaringgal elkevert olajat öntünk rá és folpack fóliával légmentesen lezárva három napig a hűtőben érleljük. A húst az olajos pácból kivesszük,megsózzuk és forró sütőben (200-250 C fokon)a kívánt mértékig sütjük. (átsütve kb 45-50 perc) A sütőből kivéve azon melegében rákenjük az apróra zúzott fokhagymát. A csontról a két filét lefejtjük és vékonyra szeleteljük. Pácolt zöldségekkel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az egészben sült báránygerinc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook