Füstölt csülök babos káposztával recept
30 perc
A Füstölt csülök babos káposztával hozzávalói:
1 db füstölt csülök,,
60 dkg savanyú káposzta,
20 dkg tarkabab,
15 dkg vöröshagyma,
1 csomó petrezselyem,
1 evőkanál olaj,
2 cikk fokhagyma,
só.
A Füstölt csülök babos káposztával elkészítési módja:
A babot előzőnap megtisztítjuk és beáztatjuk. A csülköt meleg vízbe tesszük,feforraljuk,levét leöntjük és friss vízben puhára főzzük. A vöröshagymát megtisztíttjuk,vékony szeletekre vágjuk. Az olajban megpirítjuk a vöröshagymát,hozzáadjuk a bababot. Néhány percig pároljuk,aztán felengedjük a csülök főzőlevével. Ha a bab félig megpuhult,beletesszük a káposztát,szükség esetén további csülöklét öntünk rá. Zúzott fokhagymával,finomra vágott petrezselyemmel ízesítve puhára főzzük. A csontjáról lefejtett,szeletekre vágott csülök mellé körítésként zsemlegombócot tálaljunk. Zsemlegombóc Hozzávalók:6 db zsemle, 2 db tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, kis fej hagyma, 1,5 dkg vaj, só,őrölt bors. Elkészítés:A kockára vágott zsemlét tejjel leforrázzuk,jól átitatjuk,majd tojással, zsemlemorzsával finomra vágott petrezselyemmel,sóval,borssal vajban pirított hagymával összegyúrjuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle,és sós vízben 15 percig főzzük. Tálalásig ebben a vízben áztatjuk,estleg melegítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. aug. 20. 16:23
A füstölt csülök babos káposztával elkészítési módja és hozzávalói.