Hol tanuljak angolul / olaszul? (beszélgetés)
Nóri, az 5perc angol után néhány hónapja elindította az 5perc olasz projektet is. Szerintem szuper jó mindkettő.
Angol szókincsfejlesztésre szenzációs az Ewa app, szerintem, de a youtube is tele van. Ott még választani is tudsz, hogy brit, kanadai, USA, vagy ausztrál angolt szeretnél tanulni.
Szerintem az olaszra bőven elég egy utazás miatt, ha csak rákeresel a neten a fontos utazós kifejezésekre, kérem köszönöm jó napot stb., de ha valami mélyebb beszélgetésre kerülne sor, pl. eltévedsz, akkor azt úgyis a telefonodon fogod megmutatni, és ha már ott vagy, van fordító is.
Ha angolból megvan egy középszint, akkor azon a gyakorlás segít a legjobban fejlődni. Ha szervezett órára nincs keret, akkor filmek, sorozatok ha van módod, akkor használd, legalább a tükör előtt, vagy pl. én narrálni szoktam a gondolataimat hangosan otthon, vagy a kihalt utcán is akár. Sokat segít abban a skillben, hogy ha nem jut eszedbe egy szó, akkor ne állj le gondolkozni, hanem írd körbe más szavakkal.
Hol tanuljak angolul / olaszul?
Az adott orszägban tanulnäm helyedben a nyelvet,mert az a leggyorsabb, legbiztosabb, tehät iräny Anglia, majd Italien.
En valamikor A Garda to partjän laktam, mert valaha lakott ott egy szep kisläny...-DD
Konyhanyelvi tudäsnak kivälo alapok.
Megnéztem ezt az elingot. Nincsenek árak.
Ezek a gépi tanulást igérő, fizetős oldalakat, applikációkat nem használnám, nem rögtön ilyesmire fizetnék be.
Írod, hogy a nyaralásodhoz tervezed felfrissíteni az angolod. Nézz angol nyelvű filmeket, videókat! Van, amihez szöveges fordítást is bekapcsolhatsz segítségnek.
Az olaszt sem érdemes az ABCvel kezdened, ha utazáshoz kell. Alapkifejezések, alapszavak és majd összerakod fejben.
Sziasztok! Idén tervezem az első külföldi nyaralásomat. Olaszországba megyek, és szeretnék magabiztosan beszélni angolul, illetve elsajátítani az olasz alapokat. Telepítettem a Duolingót, de úgy érzem, hogy nem haladok túl sokat – sem az olasz beszédben, sem az angolom javításában.
Valami más módszeren gondolkodom, mert a csoportos órákra nincs se időm, se pénzem. Nemrég láttam egy hirdetést az elingo tanfolyamról. Használta már valaki közületek? Mik a tapasztalataitok? Megéri befektetni?
További ajánlott fórumok:
- Nincs motiváció.Így hogy tanuljak?
- Tűsarkúban hogyan tanuljak meg járni?
- Vállaljak még egy babát, vagy tanuljak inkább szakmát?
- Mihez kezdjek, mit tanuljak? Nem értek semmihez, a kommunikációm és a kézügyességem se jó.
- Ha hotelban szeretnék dolgozni milyen területen tanuljak tovább? Melyik az a tantárgy, ami elengedhetetlen ehhez a szakmához?
- Hol és hogyan tanuljak meg zongorázni?